Cautare
, Staff

SmallBusiness |
|

BCR a aprobat peste 1.300 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat peste 1.300 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation, au anunțat reprezentanții băncii.  
 aboneaza-te
bcr.jpg

Din acestea, 1.278 au fost trimise deja spre aprobare Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), iar aproximativ 500 au fost deja aprobate de instituție.

În acest context, peste 200 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanțările acordate de bancă prin program și-au primit deja banii necesari dezvoltării afacerilor, cei mai mulți provenind din IT, producție și industrii creative, se subliniază într-un comunicat de presă al băncii.

Suntem conștienți că există așteptări foarte mari în privința acestui program, așa că echipele din BCR implicate au depus eforturi pentru a rezolva și a răspunde în timp util tuturor provocărilor ridicate în acest proiect. Ca în orice proiect aflat la început de drum, încercăm să perfecționăm fiecare proces și etapă de colaborare cu instituțiile implicate, dar ceea ce ne bucură în mod special este efervescența antreprenorilor din programul StartUp Nation. Energiile lor creative reprezintă resursa de care România are nevoie pentru a se dezvolta pe viitor, o resursă pe care noi încercăm s-o valorificăm, s-o susținem. Vom face, mai departe, tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii cu inițiativă din România să simtă că pot avea în BCR un adevărat partener de încredere”, a declarat Lucian Mâțu, directorul executiv al Produse și Segmente Micro din cadrul BCR.

Cel mai rapid sunt implementate afacerile care au ales să accepte varianta de garanție simplă FNGCIMM

În prezent, reprezentanții BCR implicați în proiect analizează dosarelor de achiziție depuse de antreprenori, ceea ce include realizarea documentației de proiect.

Afacerile care au fost implementate cel mai rapid, până la ora actuală, sunt cele în care antreprenorii au ales să accepte varianta de garanție simplă FNGCIMM, cu un comision de 3,8%. Pentru moment, fondurile alocate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul programului StartUp Nation și aflate în conturile BCR sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de implementare pentru perioada următoare”, au detaliat reprezentanții BCR.

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii au la dispoziție la BCR două produse special dezvoltate de bancă: Contul gratuit StartUp Nation și Creditul de prefinanțare StartUp Nation.

Contul StartUp Nation

La contul StartUp Nation nu se solicită comision pentru deschiderea și administrarea lunară a contului, pentru administrarea cardului de debit, pentru administrarea serviciului de Internet Banking și pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR.

De asemenea, în cadrul acestui cont, nu se achită comision pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) și interbancar (transfer alte bănci din România – BCR), precum și pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care se primesc SMS-uri sau email-uri pentru intrările de bani și plățile efectuate în/din contul curent BCR.

Tot în cadrul acestuia, Pachetul de semnătură electronică este redus cu 23%, față de costurile standard, susțin reprezentanții BCR.

Creditul de prefinanțare StartUp Nation

Prin creditul de prefinanțare StartUp Nation se poate solicita întrega finanțare din valoarea alocației financiare nerambursabile obținută prin program. Dobânda acestuia este de 3,5%/an, iar totalul comisioanelor de credit este de cel mult 1% din valoarea creditului, plătibile în trei rate, la care se adaugă o perioadă de grație.

Din valoarea creditului, 80% este garantat de FNGCIMM, comisionul pentru FNGCIMM fiind de 2,48%. În completare, acesta este garantat cu bunurile achiziționate în cadrul programului.

Perioada de analiză și soluționare a creditului este de maximum 20 de zile de la solicitarea creditului, dar cu un termen mediu estimate de răspuns de aproximativ 5 zile, susțin reprezentanții băncii.

Finanțările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menționat că BCR finanțează, prin pachetul StartUp Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri. Comisioanele aplicate de bancă sunt de până la 1%, fiind achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%”, au mai precizat reprezentanții BCR.

Contul gratuit Start-Up Nation poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar vor să-și dezvolte în continuare afacerea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii