Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

BCR acordă finanțare “verde” în valoare de 12,7 mil. euro Grupului Teraplast

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producători români de materiale de construcții, a semnat un acord cu Banca Comercială Română pentru obținerea unui pachet de finanțare verde de 12,7 milioane de euro.
Parc industrial TeraPlast

Împrumutul va fi folosit pentru construirea și echiparea unei unități de producție pentru fabricarea ambalajelor biodegradabile, pungi și saci, în conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevăzute criteriile de conformitate pentru deșeurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile și certificare OK compost).

Proiectul Grupului TeraPlast beneficiază de o finanțare mixtă, care include aportul acționarilor, împrumutul bancar în acord cu principiile de finanțare verde și un ajutor de stat, care acoperă 50% din costurile eligibile.

Pachetul de finanțare verde în valoare de 12,7 milioane euro va fi acordat în două tranșe: 6,9 milioane de euro cu o scadență de până la 7 ani și 5,8 milioane de euro ca finanțare punte pentru subvenția de stat care urmează să fie primită. Pentru această investiție, Grupul TeraPlast a înființat o nouă companie, TeraBio Pack SRL, iar fabrica va fi operațională din trimestrul trei al acestui an. Acestă unitate va deservi piața din România, dar și piețe din Europa.

„Proiectul de peste 12 milioane de euro pentru fabrica de folii biodegradabile este cea mai mare investiție de până acum a Grupului în produse sustenabile”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Grupul investește în 2021 și în dublarea capacității de reciclare. De asemenea, investițiile vor continua și în extinderea producției de energie regenerabilă, în prezent 11% din necesarul de producție fiind acoperit prin panouri fotovoltaice.

“Suntem un susținător activ al mediului de afaceri, în special atunci când vorbim despre investiții sustenabile, unde avem un model de business bazat pe respect pentru mediu și cu responsabilitate pentru viitor. Finanțăm investițiile verzi în România, cu precădere în domeniul energiei regenerabile, iar Grupul TeraPlast este un exemplu de lider în zona de investiții verzi. Sperăm ca modelul lor să fie preluat cât mai des în mediul de business românesc”, a declarat Ioana Voinescu, Head of Construction & Transportation BCR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii