Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

BCR a vândut clienţilor peste 2 tone de aur

Laura_Hexan.jpg
Banca Comercială Romană (BCR) a vândut clienţilor săi, până în prezent, peste 2 tone de aur, valoare de aproximativ 300 milioane lei.

Media celor mai importante tranzacţii, ca volum, realizate a fost de peste 40 kg de aur pe tranzacţie si au fost efectuate de divizia de Private banking, anunță banca.

“Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor fie ca aur de investiţii fie pentru valoarea lui numismatică prin achizitionarea de monezi de aur. Tranzacţionăm lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de 2 grame, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – Filarmonica. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an“, a adaugat Laura Hexan, șefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Banca  vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile și oferă serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantităţi de minim 100 grame.

Aurul păstrat în custodie la BCR poate fi răscumpărat ulterior de către bancă, în situaţia în care clientul doreşte acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în întreaga lume unde se tranzacţionează metale preţioase.

Lingourile vândute de BCR îndeplinesc standardul "London Good Delivery", ce garantează calitatea şi recunosc monetariei statutul de producător autorizat, potrivit anunțului băncii.

 Indiferent de mărime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, având inscripţionate emblema Monetăriei Austriece, specificaţiile şi numărul de serie. Fiecare monedă este bătută din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate şi sunt denumite după faimoasa orchestra Viena Filarmonica.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii