FacebookTwitterLinkedIn

„Din noul plafon acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanțatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor Publice pentru acest program. Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcția de locuințe prin programul Prima Casă”, au anunțat reprezentanții BCR.

BCR lansează eGo, un concept de car sharing electric, cu mașini marca BMW

BCR și-a consolidat anul trecut primul loc al sistemului bancar local, poziție pe care se menține de ani buni. Valoarea activelor i-a crescut cu 5%, până la 70,94 de miliarde de lei, reprezentând o cotă de piață de 16,59%.

Suma maximă care poate fi o obținută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului „Prima Casă BCR” se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanțe.

BCR va avea un nou CFO, de la începutul anului viitor

Până în prezent, peste 58.000 de case au fost finanțate de BCR prin acest program. Mai exact, 1 din 4 români care au achiziționat o locuință cu ajutorul programului „Prima Casă” au apelat la serviciile acestei bănci.

Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri”, au mai spus reprezentanții BCR.

Oferta BCR pentru creditul „Prima Casă” are o dobândă de 2%+ROBOR, pe o durată de trei luni, avans minim de 5% și comision zero pentru analiza dosarului, iar aprobarea financiară este valabilă timp de 90 de zile.

Dacă persoana care a primit aprobarea financiară nu a găsit încă locuința pe care dorește să o achiziționeze, odată ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziție de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă”, au adăugat reprezentanții BCR.

BRD şi BCR, locul trei și locul întâi în sistemul bancar românesc, au intrat în Top 10 cele mai sigure bănci din Europa Centrală şi de Est

De exemplu, la un credit de 160.000 lei, acordat pe o perioadă de 30 ani, rata lunara este 772 de lei, fără comisionul de gestiune datorat FNGCIMM (0,45% anual, calculat la valoarea garanţiei), astfel că valoare totală plătibilă ajunge la 284.652,81 de lei.

În prezent, dobândă pentru acest credit este de 2%+ROBOR3M, respectiv 4,09%, astfel că dobândă anuală efectivă (DAE) de 4,41%, la care se adaugă un comision evaluare imobil de 370 lei, inclusiv TVA.

Profitul net al BCR a scăzut cu 36%, în 2017, dar depășește 650 de milioane de lei

Profitul net al BCR s-a redus, anul trecut, cu 36%, față de anul anterior, până la 668 de milioane de lei (146,2 milioane de euro), în condițiile în care veniturile din dobânzi și comisioane i-au scăzut. BCR a înregistrat, anul trecut, un rezultat operațional de 1,34 de miliarde de lei (294,1 milioane de euro), cu 3,5% mai mare decât în anul precedent, datorită veniturilor operaționale mai mari și a eficientizării cheltuielilor.