FacebookTwitterLinkedIn

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat peste 1.700 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation, din care aproximativ 1.400 au fost deja acceptate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, peste 1.000 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanțările acordate de bancă prin program și-au primit banii.

Cei mai mulți au dezvoltat afaceri în IT, producție și industrii creative.

„Spiritul antreprenorial este în plină efervescență în România, lucru confirmat și de interesul mare față de programul StartUp Nation. L-am observat cu precădere în ultimul an, dar îl simțim tot mai pregnant în rândul clienților noștri. Tocmai această efervescență ne-a determinat să ne arătăm disponibilitatea pentru a susține în continuare programul StartUp Nation. Credem că e nevoie, mai departe, de astfel de proiecte structurale pentru dezvoltarea mediului și culturii antreprenoriale în România”, a declarat Lucian Mâțu, directorul executiv Produse și Segmente Micro.

Pachetul de cont curent StartUp Nation este disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere.

BCR le va pune la dispoziție materiale educative antreprenorilor, ce îi va ajuta la înțelegerea pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business. De asemenea, BCR organizează cursuri pentru antreprenori, care urmăresc să-i familiarizeze cu noțiunile contabile elementare, dar și cu concepte precum înțelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanțări și garanții, precum și strategii pentru decizii financiare inteligente.

BCR dispune, în prezent, de o rețea bancară cu 508 unități teritoriale.