Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

BCE a menținut dobânzile nemodificate

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificate dobânzile și programul de relaxare cantitativă, în pofida redresării economiei zonei euro, transmite BBC, scrie Agerpres.
euro-bani-money

Economia zonei euro a urcat cu 0,6% în primele trei luni din 2017, comparativ un avans de 0,5% previzionat luna trecută de Eurostat. Este cel mai rapid ritm de creștere din ultimii doi ani.

Consiliul guvernatorilor BCE a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Într-un comunicat de presă publicat la finalul ședinței de politică monetară, Consiliul guvernatorilor BCE și-a reafirmat decizia de a continua să achiziționeze lunar obligațiuni în valoare de 60 de miliarde de euro dar a renunțat la expresia “reducerea ratelor dobânzilor dacă va fi necesar” precizând că “ratele dobânzilor vor rămâne la actualul nivel pe o perioada extinsă, care va depăși cu mult orizontul achizițiilor nete de active”.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Atenția analiștilor se îndreaptă spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, ocazie cu care președintele BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate astăzi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii