Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

BCE este îngrijorată de situația creditelor neperformante din portofoliul întregului grup UniCredit

Acțiunile UniCredit la Bursa din Milano au scăzut, după ce grupul financiar italian a declarat că Banca Centrală Europeană i-a cerut un plan îmbunătățit pentru a rezolva situația cu creditele neperformante. Planul ar trebui să fie prezentat până la sfârșitul lunii februarie, scrie Bloomberg.
unicredit

Luni dimineață, acțiunile UniCredit au scăzut la Bursa de la Milano cu 6%, iar la ora 1,07 pm erau într-un declin de 5,1%, fiind la 26,29 euro. Capitalizarea de piață a scăzut la 16,5 miliarde de euro.

Strategia UniCredit pentru îmbunătățirea situației financiare ar putea să nu rezolve în mod adecvat temerile BCE privind calitatea creditelor, potrivit unui document publicat luni în care sunt detaliate planurile de majorare a capitalului celui mai mare grup bancar italian, printr-o emisiune de acțiuni de 13 miliarde de euro.

Conform strategiei anunțate în decembrie, banca intenționează să utilizeze 8 miliarde de euro pentru a absorbi pierderile provocate de scoaterea din bilanț a unor credite neperformante.

La finele anului 2016, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de aproximativ 8%, sub cerințele stabilite de BCE, din cauza taxelor ncesare să acopere creditele neperformante în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

Banca a reiterat luni că va avea nevoie de 12,2 miliarde de euro, pentru a pregăti curățarea bilanțului.

Astfel, măsurile de restructurare vor ajuta UniCredit să ajungă la un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de peste 12,5%, până în 2019.

Banca intenționează să transfere credite neperformante, în valoare de 17,7 miliarde de euro, către două noi firme controlate de Fortress Investment Group LLC și Pacific Investment Management Co, urmând să dețină o participație minoritară din cele două companii.

UniCredit este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

 

UniCredit Țiriac Bank își schimbă denumirea în UniCredit Bank

Ion Țiriac a dat lovitura pe piața bancară: și-a vândut acțiunile deținute la UniCredit Țiriac Bank

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii