FacebookTwitterLinkedIn

Planul de lansare al brand-urilor globale BBC Worldwide vine ca urmare a recentului debut BBC EARTH și al brand-ului de divertisment factual BBC BRIT în Polonia – care va transmite, de asemenea, și în țările nordice – și BBC FIRST, un program de televiziune tip dramă lansat în Australia în luna august a anului trecut.

BBC EARTH difuzează conținut premium non-fiction, de la serialele uimitoare de istorie a naturii pentru care rețeaua BBC este recunoscută la nivel mondial, până la documentare explozive, pline de adrenalină, care oferă perspective noi și surprinzătoare asupra planetei. Titlurile de lansare includ: „Life Below Zero”, „Life Story”, „Human Universe” și „Operation Wild”.

Paul Dempsey, Președinte Piețe Globale BBC Worldwide, a declarat: „Știm că telespectatorii din Europa Centrală și de Est iubesc programele noastre de divertisment factual premium. Odată cu lansarea BBC Earth suntem deosebit de încântați că putem aduce peisaje, povești și personaje uimitoare din lumea naturii direct pe ecranele publicului din România”.

Începând cu luna aprilie, BBC KNOWLEGDE devine BBC EARTH, având o investiție sporită în conținut nou și difuzat în premieră.

BBC Worldwide este principala divizie comercială a British Broadcasting Corporation (BBC). Viziunea sa este de a crește brand-urile, publicurile, încasările și reputația BBC în lume. Acest lucru este atins prin investițiile în conținut și prin comercializarea și difuzarea acestuia de către BBC la nivel global, în acord cu standardele și valorile BBC.

În anul fiscal 2013-2014, BBC Worldwide a generat profituri de 157,4 milioane de lire sterline, vânzări de 1.042,3 milioane și a furnizat 173,8 milioane de lire sterline către BBC.