Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

BBC Knowledge va difuza un documentar inedit: „Regele Eduard al VII-lea – Regele plăcerii”

Regele Eduard al VII-lea
Odată cu împlinirea a 100 de ani de la moartea Regelui Eduard al VII-lea, BBC Knowledge va difuza duminică, 11 ianuarie, de la ora 23:00, documentarul „Regele Eduard al VII-lea – Regele plăcerii”, care dezvăluie personalitatea contradictorie a regelui și viața sa extraordinară.

Cunoscut de cei apropiați pe numele de Bertie, Eduard a fost de cele mai multe ori descris ca fiind un prinț indolent, nepăsător, ca un rege lacom, fără nicio influență politică. Cu toate acestea, documentarul „Regele Eduard al VII-lea: Regele Plăcerii” prezintă modul în care el a reușit să combine eterna căutare a plăcerii cu o înțelegere instinctuală a nevoilor monarhiei în secolul 20.

Al doilea copil și primul fiu al Reginei Victoria și al Prințului Albert, născut în 1841, Prințul Albert Eduard de Saxe-Coburg-Gotha a fost predestinat să fie rege, doar că numirea sa ca succesor al reginei la tronul britanic a venit abia în 1901, când Regele Eduard al VII-lea avea aproape 60 de ani.

Refuzul Reginei Victoria de a-l implica pe Eduard în problemele statului a dus la 40 de ani de nepăsare impusă din partea regelui, astfel că Bertie își ocupa timpul cu jocurile de noroc, alimentația excesivă, fumatul și femeile.

În centrul documentarului se regăsesc relațiile tulburi cu femeile din viața sa, de la mama care îl învinovățea pentru moartea soțului ei, până la soția sa, Alexandra și multele amante pe care le avea regele.

Excluderea din politica internă l-a determinat pe Bertie să-și contureze un alt rol în străinătate, iar în momentul în care a devenit rege, a demonstrat competențe de lăudat și o influență majoră în problemele de politică externă. Deși a demonstrat un real succes ca rege, mai mult decât s-ar fi așteptat mulți, domnia sa a durat numai nouă ani –  a murit în mai, 1910.

Aducând la suprafață noi cercetări și analizând documente descoperite recent din arhivele regale și din colecțiile private, documentarul aduce la lumină omul care era cu adevărat Regele Eduard al VII-lea.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi şi Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii