FacebookTwitterLinkedIn

Pe parcursul a patru episoade, Michael Palin întâlnește o parte din cei 192 de milioane de locuitori ai Braziliei, o țară care ocupă peste jumătate din America de Sud, reprezentând un melanj de rase, religii, rafinament, bogăție, sărăcie și sălbăticie neexplorată.

Începându-și călătoria la granița cu Venezuela, Michael întâlnește tribul Yanomami. Vânători-culegători și războinici de temut, acești oameni sunt, acum, nevoiți să apeleze la abilitățile lor de supraviețuire în arena politică, confruntându-se cu exploatatorii forestieri și căutătorii de aur care le încalcă teritoriul.

Mai departe, Michael pornește spre nord-est, unde explorează peisajul, descoperă mâncarea, muzica, viața la malul mării și moștenirea colonială care face din această regiune inima Braziliei. În agitatul Salvador, acesta descoperă motivul pentru care orașul a fost descris, la un moment dat, drept „cel mai african oraș din emisfera vestică”.

În Rio de Janeiro, orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, Michael descoperă motivul pentru care în sutele de cartiere de cocioabe, denumite favele, violența extremă este la ordinea zilei, acestea reprezentând, practic, zone interzise pentru autorități.

În cele din urmă, pornind înspre sud-vest, Michael degustă berea germană în orașe stilizate după modelul bavarez, se satură de ciocolată la un festival italian, călătorește într-un tren plin de muzicieni și își încearcă abilitățile de cowboy în câmpiile inundate din Pantanal, care abundă în specii de animale, înainte de a-și încheia călătoria la spectaculoasa Cascadă Iguazu.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.