FacebookTwitterLinkedIn

Documentarul este filmat în Extremul Orient al Rusiei, teritoriu neprimitor și înghețat unde temperaturile ajung noaptea pană la – 40C.

Liz Bonnin, Dr Dale Miquelle și cameramanul Max Hug- Williams încearcă să înțeleagă cum reușesc să supraviețuiască aceste animale de pradă maiestuoase în aceste condiții vitrege, dar mai ales, încearcă să găsească o soluție pentru a opri dispariția celor 350 de exemplare aflate în libertate. Provocarea este cu atât mai mare cu cât, pe lângă condițiile vitrege ale vremii, echipa se deplasează pe jos pentru a găsi urmele lăsate în zăpadă de tigrii care merg pe distanțe foarte întinse.

Tigrul Siberian 2

Echipa ajunge într-o locație odată cu începutul iernii siberiene, pentru a studia urmele în zăpadă. Pe măsură ce descoperă secretele și povestea anumitor tigrii siberieni, cum ar fi Vavara, cu cei doi pui nou-născuți, încep să înțeleagă amenințările cărora trebuie să le facă față.

Dacă reușesc să filmeze și să colecteze probe ADN ale acestor animale atât de greu de surprins, ar putea să le protejeze de braconieri. Dar în momentul în care o femelă tigru dispare, echipa trebuie să înceapă o căutare dramatică, în încercarea de a salva cei trei pui rămași orfani înainte ca aceștia să moară de frig pe acest tărâm al nimănui.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi şi Orange TV.