FacebookTwitterLinkedIn

Serialul îl are drept povestitor pe Paul McGann și prezintă lumea rechinilor, dezvăluind aspectele complexe ale vieții lor precum și modul în care vânează, perioada de împerechere, creșterea și dezvoltarea lor, pericolele întâlnite sau chiar și felul în care își curăță dinții.

Shark.  Episode 1.

Fimul prezintă peste 30 de specii de rechini din întreaga lume, de la rechini ce nu au mai fost filmaţi până acum, precum rechinii covor sau rechinii din Groenlanda, până la mult mai binecunoscutul rechin ciocan sau consacratul Marele Alb. Documentarul dezvăluie chiar și pe rechinul care se poate deplasa pe uscat.

În primul episod este prezentată specia Mako, cei mai rapizi rechini din lume, dar și rechinii din Groenlanda care supraviețuiesc în apa arctică înghețată folosind doar simțul lor olfactiv. Sunt prezentați și rechinii covor cu ale lor reacții fulgerătoare sau rechinii cu vârful alb care au simțurile specializate pentru vânatul în întuneric. Apogeul episodului prezintă întreaga poveste a Marelui Rechin Alb la vânat de foci, filmată cu încetinitorul atât de sub apă cât și din aer.

Folosind ultima tehnologie Ultra HD și camere de filmat de mare viteză pentru a surprinde comportamente ce nu au mai fost văzute niciodată până acum, echipa BBC a filmat timp de doi ani în zeci de locuri ce se întind din dedesubturile gheții artice până la mangrovele mlăștinoase, epavele și recifele de corali.

Shark.  Episode 2.

Seria „Rechinii”, compusă din două episoade de cincizeci de minute, va fi transmisă pentru prima dată pe BBC Earth.

BBC Earth este un brand factual global care își propune să inspire publicul din Marea Britanie și din întreaga lume cu peisaje, povești și personaje incredibile din lumea naturii. Din punct de vedere comercial și internațional, brandul este gestionat de BBC Worldwide, divizia comercială a BBC.