Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

BBC Earth caută extinderea distribuției pe piața de cablu și satelit

Nick Percy, Director of Business Development & Digital, Global Markets la BBC Worldwide, a fost în România în a treia săptămână din aprilie pentru promovarea noii televiziuni BBC Earth, lansată în aprilie prin rebrandingul BBC Knowledge, informează Media Expres.
BBC EARTH

Nick Percy a declarat pentru Media Expres că România este în top trei pieţe din ţările din centrul şi estul Europei, telespectatorii din România au un apetit special pentru programele factuale și lansarea noului format a găsit televiziunea în distribuție în peste două milioane de case, prin intermediul televiziunilor prin cablu și satelit.

Din grila BBC Earth a dispărut emisiunea Top Gear și au apărut sau sunt continuate emisiuni despre pământ, spaţiu şi univers, cu programe de istoria naturală, ştiinţă, pionieri și aventurieri, în titluri precum „Life Below Zero” (gospodării în Alaska), „Where The Wild Men Are” (Ben Fogle vizitează locuitorii unor spații exotice sau extreme).

Un alt program, „Life Story”, prezintă lupta pentru viaţă, de la primii paşi ai unor specii la modul lor de creştere, găsirea unui adăpost etc., „Human Universe” abordează cele mai importante întrebări despre univers: Cum a fost creat? Cum am fost creaţi? De ce aveau nevoie de noi?

În paralel, BBC are în plan să continue producția „Top Gear” din anul 2016, urmând să găsească un nou distribuitor pentru acest program în România.

BBC Earth se distribuie în România pe rețelele operatorilor majori RCS & RDS, Telekom, și Akta, dar nu și în UPC sau în Orange TV (care distribuie în schimb BBC Entertainment și BBC World News).

BBC Knowledge s-a lansat în România în ianuarie 2013 iar BBC Entertainment s-a lansat în 2009 prin rebrandingul televiziunii BBC Prime, prezentă în România din ianuarie 2004.

Managementul distribuției BBC Earth (semnalul se preia din satelitul Thor 5), BBC Entertainment și BBC World News pe piața din România se face printr-o relație directă a operatorilor cu birourile de la Londra ale BBC Woldwide. Compania are și un reprezentant în România, Simona Mikhulesku, în vreme ce comunicarea publică este asigurată de agenția Eventures.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii