FacebookTwitterLinkedIn

Documentarul “Dinastii” va avea premiera în România joi, 22 noiembrie la ora 23:00, iar în reluare vinerea de la 17:10 și sâmbăta de la 19:00, exclusiv pe canalul Earth’s BBC.

Statuile animalelor reprezentate în serie – cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul și tigrul au fost plasate în locații diferite din București (Piața Romană, Piața Revoluției, Piața Universității, Hanul lui Manuc, Piața Charles de Gaulle) și au fost dezvăluite de către vedete precum Ana Morodan, Cristina Bazavan, Dana Rogoz, Cosmin Tudoran și George Buhnici.

Tot cu ocazia lansării documentarului, BBC Earth a organizat o proiecție pentru presă a primului episod, avându-l ca invitat de onoare pe Simon Blakeney – producătorul episodului “Leii”. El a lucrat pentru BBC Studios, Departamentul de Istorie Naturală, pentru mai bine de 12 ani. Simon Blakeney a descris filmările pentru documentar ca fiind unele din cele mai incredibile momente din cariera sa, simțindu-se norocos să poată să participle la realizarea seriei.

Seria “Dinastii” constituie un nou tip de documentar de istorie naturală.

Cinci episoade despre cinci dintre cele mai cunoscute și periclitate animale de pe planetă. Nu a mai fost prezentat niciodată un documentar cu povestiri atât de puternice – despre familii, lideri și eroi. Serialul oferă telespectatorilor posibilitatea să urmărească viețile animalelor foarte aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supraviețuire și pentru viitorul familiilor din care fac parte.

Pentru fiecare episod din Dinastii, echipele de realizatori au petrecut câteva sute de zile într-o singură locaţie emblematică, acolo unde trăieşte fiecare dintre animalele observate. Ei s-au alăturat animalelor și familiilor acestora într-un moment critic din vieţile lor.

Un lider cimpanzeu se luptă să îşi menţină poziția și să scape cu viaţă la marginea Saharei.

O dinastie de mii de pinguini imperiali se adună pe tărâmurile îngheţate ale Antarcticii în aşteptarea celei mai reci şi mai nemiloase ierni de pe pământ.

O leoaică puternică, abandonată de masculii ei protectori, îşi conduce familia, ferind-o de pericolele cele mai grave ale savanei africane.

Pe luncile din Zimbabwe, neînţelegerile dintre o mamă și o fiică amenință viitorul uneia dintre ultimele mari familii de câine sălbatic african.

O tigroaică din junglele Indiei încearcă să îşi crească puii sub presiuni din ce în ce mai mari din partea rivalilor și a oamenilor.