Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Baume & Mercier continuă „înarmarea“ cu mecanisme complexe prin colecția Clifton

Baume & Mercier continuă să-și demonstreze capacitățile tehnice prin noi modele Clifton. Cel mai nou ceas, Clifton Chronograph Complete Calendar, îmbină un design inspirat din modelele anilor ’50 cu două complicații nemuritoare: calendarul complet dotat cu fazele lunii și funcția cronograf.
 aboneaza-te
Clifton 10278 Chronograph complete calendar

Casa din Geneva a făcut o nouă vizită în propriul muzeu, iar rezultatul este cel mai nou model prezentat în luna martie. Pentru el, experții în design și-au ales un model din epoca de aur a anilor ’50, pe care l-au readus în prezent păstrând accentele retro.

Dar Clifton nu a fost conceput pentru a fi doar un ceas de design și, așa cum am fost obișnuiți recent, poartă cele mai complexe mecanisme disponibile pentru Baume & Mercier.

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII CU CEASUL CLIFTON CHRONOGRAPH COMPLETE CALENDAR

De data aceasta e vorba despre un calendar complet, capabil să indice ziua săptămânii și luna printr-o fereastră poziționată în dreptul orei 12, precum și data calendaristică cu ajutorul indicatorului central de culoare aurie. Ideea de „complet“ se conturează și cu ajutorul cadranului dedicat fazelor lunii, așezat în partea de jos a cercului, în dreptul orei 6.

De partea cronografului, secundele sunt arătate printr-un indicator central de culoare albastră, în timp ce minutele și orele apar pe două totalizatoare, la orele 12 și respectiv 6. Înăuntrul carcasei de 43 mm, răspunzător pentru toate funcțiile ceasului, bate un mecanism Valjoux 7750 cu armare automată acoperit de un capac transparent din cristal safir pe verso. I se adaugă o serie de alte detalii responsabile de designul prețios – rotorul decorat cu celebra „Cotes de Geneve“ precum și numeralele aplicate, fabricate din rodiu.

Ceasul este disponibil în trei modele diferite de carcasă – oțel inoxidabil + curea de piele de culoare neagră, oțel inoxidabil + brățară, precum și „vedeta“ gamei, referința 10280, a cărui bezel este placat cu aur roșu de 18K.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii