FacebookTwitterLinkedIn

„Valorea investițiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producție de la Ploiești în 2017 s-a triplat față de estimările noastre inițiale. În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4000 metri pătrați”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

În noiembrie 2016, BAT anunțase investiții de aproximativ 21 de milioane de euro, anual, în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de cinci ani.

Creșterea investițiilor se datorează extinderii capacității de producție pe fondul a trei factori importanți: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploiești, și optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România”, au menționat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

Ca urmare a extinderii producției de la Ploiești, până la finalul anului, compania de țigarete va angaja încă 120 de oameni, dintre care 90 au fost deja angajați. Noile poziții acoperă toate zonele de competențe și îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în această unitate lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, care vor crește cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii BAT de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

 „Vrem să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondițiile creșterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorități și mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Fabrica BAT de la Ploiești este, în momentul de față, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, și una dintre cele mai tehnologizate și mai bine dezvoltate unități de producție la nivel global. Cu noile volume, aceasta va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unități de producție BAT din lume.