Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: Zenith

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
03.2270.6150_01.C493_transparent

Prezentările de presă de la Zenith au devenit o plăcere în ultima vreme, de când zecile de referințe, care mai de care mai flamboaiante sau in-your-face au fost înlocuite de colecții bine gândite, solide, coerente, elegante, fidele istoriei brandului. Prin urmare, nu e de mirare că unul dintre cele mai reușite și mai bine primite modele este, aparent, un ceas care nu aduce nimic nou – și nici măcar nu este un El Primero.

Este vorba despre Elite 6150, un model elegant, slim, subtil, care poate concura cu un brand celebru pentru modelele slim, din portofoliul grupului Richemont. Evoluția Zenith face obiectul a numeroase speculații în ultima vreme. După plecarea lui Thierry Nataf, un CEO perfect pentru vremurile de boom, compania a fost preluată de Jean-Frédérique Dufour, care a cârmit-o către ape mai calme și mai clasice, nu neapărat pentru cei care caută un status symbol foarte evident. Dufour a plecat însă recent la Rolex, iar locul său a fost luat de Aldo Magada, fostul CEO Gucci Group Watches. Puriștii strâmbă deja din nas – dar nu putem judeca decât după rezultate, iar ceea ce se vede deocamdată este încurajator: Magada a defilat la Baselworld cu Elite, o colecție importantă pentru Zenith, dar nu chiar ca El Primero.

O colecție pe care înaintașul său o „potcovise” cu mecanisme Selita, într-un efort de a ajunge la prețuri entry-level mai prietenoase, dar în același timp o mișcare care a indignat mulți observatori. Magada se pare că a renunțat la aceste modele, care nu mai sunt vizibile în materialele de comunicare. Și a lansat Elite 6150, dotat cu un nou mecanism, cu o rezervă de funcționare de peste 100 de ore, realizat din 195 de componente, dar cu acestea destul de slim, după cum spuneam. Mecanismul funcționează la 28.000 vph, indică orele, minutele și secundele, iar carcasa are un diametru de 42 mm și o grosime de doar 10mm, ceea ce face ca Elite 6150 să fie un ceas foarte elegant, foarte potrivit pentru costum.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii