Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: TAG Heuer

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
TAGHeuer_CARRERA_CARA DELEVINGNE_WAR101B.FC6367

Pentru cei care urmăresc cât de cât ce se întâmplă în industria ceasurilor, influența legendarului Jean-Claude Biver asupra brandului TAG Heuer este foarte vizibilă – de la plecarea fostului CEO Stéphane Linder (cu care am avut ocazia să discutăm pe îndelete și care, în opinia noastră, rămâne unul dintre cei mai buni lideri din orologerie), TAG a devenit parcă alt brand. Întotdeauna a fost o marcă dinamică și energică, dar, în ultima vreme, este cu adevărat o replică a personalității lui Biver: efervescent, ba chiar turbulent și subversiv atunci când vrea. Martor este noul slogan – Don’t crack under pressure (un fel de Zenith pe vremea lui Thierry Nataf – What doesn’t kill me makes me stronger).

La fel de interesantă este și alegerea noului ambasador: în urmă cu vreo trei ani, am fost invitați la o petrecere cu (pe atunci) noua emblemă a brandului – Cameron Diaz, în ipostaza ei girly, elegantă și drăgălașă. Fast forward până în 2015, când marca anunță cu mândrie alianța cu… Cara Delevingne. Am introdus-o cu surle și trâmbițe, dar e posibil ca cititorii noștri să nu știe mare lucru despre ea: actriță, model și mondenă britanică, are peste 11 milioane de followeri și este acum imaginea TAG.

Există chiar și un ceas realizat în colaborare cu ea: face parte din colecția Carrera și e chiar spectaculos. Foarte agresiv, mult negru, spart de un șoc de aur roz (acele și indicatorii orari) și un cerculeț de diamante pe lunetă. Cureaua cu aspect matlasat este foarte interesantă – nu știi dacă e elegantă sau numai bună pentru boot camp. Iar pe spatele curelei se află semnătura Carei, redată cu aur roz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii