Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: Hermès

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
Slim_QP_rose gold_havana alligator_Calitho

Cine ne citește știe că suntem destul de circumspecți în ceea ce privește noile branduri sau brandurile fashion care decid să își lanseze și o linie de ceasuri – orologeria este ceva prea frumos, prea dificil și prea important ca să poată fi abordată de oricine își dorește să aibă încă o extensie de brand. Din fericire, majoritatea celor care expun la Basel își iau misiunea în serios și își doresc cu ardoare să se impună în această lume rarefiată. Hermès face parte dintre ei, în sensul că sunt probabil programați prin ADN-ul brandului să exceleze în tot ceea ce întreprind.

Excepție nu fac nici ceasurile, adesea adevărate opere de artă, împotriva cărora avem o singură critică: sunt prea scumpe. Dar altfel nu ar mai fi Hermès, iar brandul face foarte bine că se luptă să își păstreze exclusivitatea.Anul acesta, cei de la Hermès au lansat la Basel o nouă colecție, foarte frumoasă și, cel mai important, foarte Hermès: Slim. Sincer poate că ne-am fi așteptat la un nume cu rezonanță galică, dar recunoaștem că ne place foarte mult, sună ca porecla unui personaj interpretat de Audrey Hepburn.

Gama este „condusă” de vedeta din acest an, un calendar perpetuu cu carcasa din aur roz și un diametru de 39.5 mm. Colecția este caracterizată de un look minimalist, de cifre arabe și de linii foarte elegante. Calendarul perpetuu beneficiază de un mecanism Hermès, suplimentat de un modul calendar perpetuu Agenhor. De asemenea, ceasul are și un cadran auxiliar cu funcție GMT, în dreptul orei 6, fazele lunii din sidef în dreptul orei 3 și o rezervă de funcționare de 42 de ore. Gama include mai multe modele, care indică doar timpul și care reușesc ceea ce în general doar creatorii francezi reușesc: un aspect minimalist, fără brizbrizuri, dar în același timp foarte elegant și cu „vino-ncoace”. Ne plac foarte mult modelele de damă (32 și 25 mm diametru), cu sau fără pietre prețioase și cu curele din piele în cele mai delicioase culori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii