Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: Chanel

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
Mademoiselle_Prive_Embroidered_Camellia_FN

Colega noastră Diana Cosmin a fost la Paris zilele acestea și a văzut cozi mari la magazinele Chanel. Noi am fost la Basel și am văzut niște ceasuri atât de frumoase, încât va fi „coadă” la ele, cu siguranță.

Chanel a explodat pe scena orologeriei cu J12, unul dintre modelele cele mai comentate și mai imitate din istoria orologeră a ultimelor decenii. Adorat sau detestat, rămâne unul dintre ceasurile cele mai prezente, iar ceramica își datorează revenirea în industrie aproape exclusiv acestui model. Anul acesta, noi ne-am oprit privirea asupra colecției Mademoiselle Privé, o gamă elegantă, care respiră personalitatea lui Coco Chanel.

Iar acum cu atât mai mult, deoarece oficialii Chanel au avut ideea de geniu de a combina această colecție cu un nume cel puțin la fel de legendar – atelierele Lesage. De aproape un secol, Lesage este sinonim cu broderia, un nume care a reușit să mențină în viață această artă minunată, un meșteșug artizanal atât de răspândit în secolele trecute și care era amenințat cu dispariția în secolul modei vitezomane. Este al doisprezecelea an când Chanel și-a expus creațiile orologere la Basel și vă invităm, ba chiar vă rugăm să aruncați o privire asupra Mademoiselle Privé – colecția reunește unele dintre cele mai frumoase, mai romantice, mai poetice și mai inovatoare cadrane pe care le-am văzut de foarte multă vreme: cadrane brodate manual de artizanii din atelierele Lesage. Diamante, perle, fir de aur – toate au fost cusute de mână de doamnele de la Lesage, care merită aplaudate pentru o asemenea măiestrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii