Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: Breguet

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
 aboneaza-te
Rêve de Plume BR FN

Breguet – o marcă de haute horlogerie care produce ceasuri de inspirație clasică. With a twist. În sensul că, adesea, brandul dotează aceste piese clasice cu tehnologie nouă, foarte interesantă, ceea ce dă naștere la un mix neașteptat între designul tradiționalist și ceea ce se petrece în interior – de multe ori expus cu ajutorul geamului din cristal safir.

Este și cazul modelului Tradition Chronograph Independent: un resort comun angrenează sisteme separate pentru oră și pentru cronograf. Fiecare balansier funcționează la rate diferite – 5Hz (pentru cronograf) și 3Hz (pentru oră). Dar poate cea mai impresionantă noutate prezentată anul acesta de perla coroanei grupului Swatch este Breguet Tradition Repetition Minute Repeater Tourbillon – un ceas cu tourbillon și repetiție de minut și cu un mic cadran descentrat, plasat în jurul orei 1.30.

Carcasa din aur roz are un diametru de 44mm, cadranul este din aur la rândul său și este numerotat și semnat Breguet. Modelul este dotat cu calibrul automatic 565DR cu tourbillon  de 60 de secunde, localizat în dreptul orei 6. E un calibru foarte lucrat, foarte frumos finisat, expus în întregime prin intermediul capacului din cristal safir: placa de bază și punți din titan, 60 de rubine, rotor periferic bidirecțional din platină, puntea de tourbillon din titan, plus o rezervă de funcționare de 80 de ore.

E un ceas care emană putere și masculinitate, una dintre puținele piese care chiar nu pot fi purtate și de către femei. Care însă nu au de ce să se plângă – noutățile Breguet includ un Reine de Naples spectaculos – varianta haute joaillerie, cu cadran din sidef, fazele lunii, diamante și două rubine de excepție. Foarte frumoase și noutățile Rêve de Plume (în românește ar fi un banal Visul penelor, dar în limba franceză sună minunat de poetic și romantic) – o formă ușor ovoidală care amintește de celebra Reine de Naples, dar mai nuanțată, cu un superb cadran argintiu și o pană pavată cu sute de diamante, care îmbrățișează conturul ceasului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii