Cautare
, Contributor

consultant de imagine în echipa designerului Alessandro Martorana și trainer de „small-talk” în cadrul unui proiect care formează specialiști în vânzări, management și comunicare.

Orologerie de lux |
|

Baselworld 2015: Blancpain

Recent încheiata ediție a Salonului internațional de ceasuri și bijuterii Baselworld a adus în atenția publicului ceasurile „smart“ ale căror funcții suplimentare sunt destinate să ne facă viața ușoară și să comunice permanent cu telefonul inteligent. Este într-adevăr nevoie de mai multă „deșteptăciune“? Industria orologeră se împarte acum în pro și contra.
1 - 92322-34B39-55B PR

Marca fondată în 1735 de Jehan-Jacques Blancpain face parte din segmentul de top al grupului Swatch și continuă să se prezinte drept cea mai veche manufactură orologeră din lume. Accentul aparte pus pe complicații se manifestă permanent sub forma unor piese excepționale, de remarcat prin finisări și mecanisme.

Pentru acest an, Blancpain a mers pe cartea inovației și a reunit într-un design cu elemente noi o soluție tehnică care combină în același mecanism două simboluri ale preciziei absolute: un tourbillon și un carusel. Forma celui mai recent membru al colecției L-Evolution fascinează prin spectacolul celor două „cuști” vizibile prin cadranul skeletonizat, fiecare luându-și energia din propriul barilet. Sistemul de armare simultană devine o premieră a industriei de înaltă orogerie, spectacolul fiind continuat și pe capac, unde există un indicator al rezervei de mers. Ceasul este oferit cu o carcasă din platină cu diametrul de 47,40 mm si va fi diponibil în ediție limitată de 50 de exemplare.

Tot din lista noutăților Blancpain se remarcă introducerea complicației „Big Date” în colecția clasică Villeret, aceeași colecție care din acest an include și modele al căror cadran este gravat și pictat manual cu shakudo, un aliaj japonez compus din cupru și aur. În gama de modele de legendă, faimosul Fifty Fathoms devine de acum disponibil în ediții limitate, din vânzarea cărora Blancpain va finanța un proiect amplu de protejare a oceanelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii