FacebookTwitterLinkedIn

Valoare investiției nu a fost precizată.

Leumi a declarat că decizia de a-și vinde filiala românească face parte din strategia de a-și concentra operațiunile internaționale în principalele centre financiare, prin filialele sale din Statele Unite și Marea Britanie.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Grupul Leumi, care are o cotă de piață de aproximativ 30% în Israel, unde operează prin intermediul a 274 de sucursale, a deschis filiala din România în anul 2006. Grupul mai are și 52 de sucursale și birouri situate în 15 țări.

A patra tranzacție în sistemul bancar românesc din 2017: Piraeus Bank România, preluată de fondul de investiții american J.C. Flowers

La finele anului 2016, pentru care există cele mai recente date, Bank Leumi România avea o cotă de piață de 0,32%, la active în valoare de 1,263 de miliarde de lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României. Aceasta opera prin 15 sucursale.

De asemenea, în 2016, Bank Leumi România a obținut un profit de 12 milioane de lei, o îmbunătățire semnificativă a situației, față de pierderea de 24,45 de milioane de lei din anul anterior. În schimb, veniturile operaționale i s-au redus cu 6,6%, până la 60,55 de milioane de lei.

Sistemul bancar din România ajunge la 35 de bănci: Intesa Sanpaolo finalizează preluarea Veneto Banca în România

Reprezentanții grupului israelian au afirmat că semnarea acordului final este condiționată de finalizarea procedurii de due-diligence, de negocierile aflate în curs și de aprobările de reglementare, care trebuie obținute ulterior.

De asemenea, aceștia au declarat că tranzacția nu va avea efecte asupra rezultatelor financiare ale grupului.

Se ascute lupta pentru primul loc în sistemul bancar: Banca Transilvania și Eurobank Ergasias semnează astăzi acordul pentru achiziționarea Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing

Argo Capital este o filială a grupului Argo. Fondat în 2000, acest grup este listat din 2008 pe AIM, piața alternativă de la Londra, iar principalele investiții le-a făcut pe piețele din Cipru, România, Ucraina și Marea Britanie. La 30 iunie 2017, acesta avea active nete în valoare de 24,8 milioane de euro, o creștere de 23,4%, comparativ cu 31 decembrie 2016.

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

Grupul Argo este prezent în România prin fondul Argo Real Estate Opportunities Fund, care deţine patru parcuri de retail: Shopping City Sibiu, Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea şiEra Shopping Park Iaşi, acestea cumulând o suprafaţă totală închiriabilă de 271.000 de metri pătrați.