Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Banii cinematografiei în 2012: „După dealuri” de Cristian Mungiu

dupa_dealuri.jpg
Dintre filmele românești care au obținut premii internaționale în ultimii șase ani, „După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, a primit cea mai mare finanțare din partea Centrului Național al Cinematografiei (CNC): 633.500 euro.

Pentru producția peliculei „După dealuri”, casa de producție a regizorului Cristian Mungiu, Mobra Film, a primit o finanțare de la CNC în valoare de 2.819.000 lei, adică 633.500 euro (calculat la cursul mediu BNR din 2012). Suma a reprezentat 36,1% din totalul bugetului de producție, potrivit datelor CNC.

Din cei 2,81 milioane de lei acordați producătorului de Centrul Cinematografiei aproape 1,18 milioane lei au fost sub forma unui credit, iar restul a fost un sprijin financiar nerambursabil.

Lungmetrajul „După dealuri”, care a avut premiera în România pe 26 octombrie 2012, a cucerit două premii importante la Festivalul de la Cannes: Cosmina Stratan și  Cristina Flutur la categoria „Cea mai bună actriță” și Cristian Mungiu pentru „Cel mai bun scenariu”.

Conform cinemagia.ro, „După dealuri” a avut 53.083 de spectatori în România și încasări de 112.000 euro.

În clasamentul filmelor artistice premiate la festivalurile internaționale, în ultimii șase ani, întocmit de „Forbes România”, după finanțarea primită de la CNC, „După dealuri” ocupă primul loc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii