FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare contract de finanțare, cu o valoare de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanțat în cadrul POIM, spitalul va achiziționa aparatură și dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor și va putea preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei, implementat de UAT Târgu Cărbunești din Gorj, va asigura fondurile spitalului din acest oraș.

Tot pentru combaterea pandemiei, Spitalul Orășenesc Rupea din Brașov va primi 15,14 milioane lei.

Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Oltenița din județul Călărași, respectiv a Spitalului Orășenesc Hued din județul Cluj.

Spitalul Municipal Săcele din județul Brașov are alocată suma de 10,98 milioane lei, prin intermediul altui proiect finanțat în cadrul POIM.

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu din județul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei.

Orașul Siret din Județul Suceava a semnat un contract în valoare de 2,70 milioane lei, iar pentru dotarea Spitalului Orășenesc Beclean din județul Bistrița Năsăud, MIPE va asigura tot prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare o finanțare de 829.900 lei.

În același timp, alte două contracte semnate recent asigură finanțări pentru centrele sociale. Concret, centrele sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Județul Timiș au la dispoziție 4,23 milioane lei.

Concomitent, UAT Municipiul Brașov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele și materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidențiale din oraș.