FacebookTwitterLinkedIn

Prin proiectul intitulat „Parcarea Albastră”, roțile mașinilor parcate neregulamentar pe aceste locuri (semnalizate cu ajutorul sistemului de marcaje de culoare albastră, recunoscute la nivel internațional) vor fi blocate, până la plata unui tarif de 100 de lei. Sumele de bani strânse din contravaloarea încasărilor respective vor fi donate către ONG-uri și asociații al căror rol este de a proteja și promova drepturile persoanelor cu dizabilități.

Potrivit centrului comercial, prima organizație care va beneficia de donație este Fundația Motivation România. Organizația dezvoltă programe ce acoperă o gamă largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă. Fondată în anul 1995, Motivation România a readus speranța unui numar de peste 10.000 de copii și adulți cu dizabilități.

„Parcarea abuzivă pe locurile destinate persoanelor cu handicap este, din păcate, un fenomen pe care îl regăsim peste tot în România. De aceea, ne-am propus să facem un prim pas pentru educarea în ceea ce privește respectul și conduita față de persoanele cu dizabilități. Scopul nostru este ca masurile luate să descurajeze acest tip de comportament și, cu timpul, să îl elimine complet. Începând cu 1 noiembrie, primele sume de bani strânse din contravaloarea tarifelor aplicate vor merge către Fundația Motivation România, una dintre organizațiile care a contribuit cel mai mult la sprijinirea persoanelor cu handicap în ultimii 20 de ani. Ne-am bucura ca ideea noastră să fie preluată și de alte centre comerciale sau spații ce dețin parcări private, pentru ca, împreună, să contribuim la o lume mai civilizată”, declară Alexandra Georgievits, Corporate Affairs Director în cadrul Băneasa Developments.

În același timp, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități în spațiile de parcare special amenajate, Băneasa Shopping City oferă acestora gratuitate pentru parcarea subterană. În mod obișnuit, vizitatorii trebuie să plătească o taxă în funcție de numărul de ore de staționare.