FacebookTwitterLinkedIn

Instituția financiară a anunțat vineri liderii sindicali că va concedia până la 13% din forța de muncă spaniolă și că va închide până la 1.000 de sucursale, după ce pandemia a dus la o accelerare a digitalizării serviciilor bancare în pandemie.

Creditorul intenționează, de asemenea, să mute 1.090 de angajați în alte unități, relatează Bloomberg.

Băncile din întreaga lume au anunțat reduceri de personal care afectează peste 75.000 de angajați, însă numărul în creștere va depăși cele 80.000 de concedieri făcute anul trecut, potrivit calculelor Bloomberg. 

Lloyds Banking Group Plc din Marea Britanie a anunțat, săptămâna trecută, că va concedia aproximativ 1.070 de angajați, iar creditorul olandez ING Groep NV se așteaptă la o reducere de 1.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2021.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări de pandemia de Covid-19.

Santander a declarat luna trecută că accelerează planurile de reducere a costurilor în Europa, setând un obiectiv de economii de 1 miliard de euro până la sfârșitul anului 2020.

Astfel, banca își ajustează rețeaua de distribuție pentru a răspunde la creșterea rapidă a tranzacțiilor digitale, care au fost accelerate de un blocaj de trei luni în Spania, a declarat directorul financiar financiar Jose Garcia Cantera într-un interviu Bloomberg TV, luna trecută.