Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Băncile renunță la marile birouri din Londra și nu doar din cauza Covid-19

Marile instituții financiare de pe Wall Street renunță la birourile lor la Londra, scrie Bloomberg.  
banci Londra

Barclays Plc ar putea renunța la sediul băncii din capitală, Credit Suisse Group AG golește nouă etaje de spații de birouri, iar Morgan Stanley trece în revistă întreaga activitate din Londra.

De reținut că toate aceste mișcări au fost planificate înainte ca pandemia de coronavirus să lovească. Acum, cu mii de locuri de muncă tăiate în urma celei mai grave recesiuni din ultimele trei secole, după cum notează Bloomberg, chiriașii turnurilor de sticlă și oțel care domină Londra s-ar putea retrage și mai mult de atât.

Băncile mari reprezintă un risc mai mare pentru proprietarii acestor clădiri. Iar pandemia le-a oferit un impuls suplimentar pentru reducerea mărimii și păstrarea numerarului.

În ultimii nouă ani, activitatea lor londoneză a fost redusă cu aproximativ șase milioane de metri pătrați – sau echivalentul unei duzini de zgârie-nori Gherkin, potrivit brokerului CBRE Group Inc citat de Bloomberg.

Shahani prevede că, până la sfârșitul acestui an, băncile ar putea avea un personal cu 20% mai puțin decât la începutul lui 2019.

Mai mult decât atât, UBS Group AG a declarat că mai mult de o treime din angajații săi pot lucra de la distanță în mod permanent.

Pentru multe bănci, planul lor era să-și reducă oricum spațiul cu 20%, înainte de Covid. Pandemia doar a accelerat lucrurile.

Deocamdată, chiriașii majori de birou continuă să plătească chiria. British Land Co., proprietar comun al amplasării campusului Broadgate al orașului, a declarat că a încasat 88% din chiriile de birouri pentru al treilea trimestru în două zile de la data scadenței din 24 iunie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii