Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Băncile din zona euro vând obligațiuni subordonate după 3 luni de stagnare

Piața de emisiuni din zona euro pentru obligațiuni bancare s-a redeschis săptămâna aceasta pentru prima dată în ultimele trei luni.
 aboneaza-te
bursa

Piața de emisiuni din zona euro pentru obligațiuni bancare s-a redeschis săptămâna aceasta pentru prima dată în ultimele trei luni.

Piața de 80 miliarde de euro pentru acest tip de obligațiuni a fost închisă de pe 20 Februarie deoarece costurile de împrumut au crescut, în timp ce băncile au așteptat să publice câștigurile din primul trimestru,  arată datele Refinitiv IFR.

La începutul săptămânii, Deutsche Bank a dat startul emiterilor strângând 1,25 miliarde de euro din datoria “Nivel 2”, fiind apoi urmată de Banca Irlandei care a obținut 675 milioane de euro dintr-o obligațiune “Nivel Adițional 1”.

Împrumutul de Nivel 2 e un tip mai avansat de împrumut subordonat deoarece acesta poate fi convertit în capital sau anulat doar atunci când o bancă nu-și îndeplinește obligațiile.

Obligațiunile de Nivel Aditional 1, cunoscute și ca obligațiuni “CoCo” (contingente convertibile), pot fi convertite în capital sau anulate dacă nivelul capitalului băncii scade sub o anumită limită.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii