Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Băncile din Singapore dezvoltă un registru digital al comerțului

Una din cele mai mari bănci ale lumii crează un registru al comerțului pentru a reduce riscul fraudei comerciale.
bancar

Unele dintre cele mai mari bănci ale lumii în domeniul finanțării comerțului cu mărfuri creează un registru digital al finanțării comerțului în Singapore pentru a reduce riscul de fraudă comercială și pentru a spori transparența, după ce au pierdut miliarde de dolari din cauza valurilor implicite, scrie Reuters.

Băncile și-au împărțit afacerea cu mărfurile anul acesta în urma prăbușirilor economice, inclusiv cea a comerciantului petrolier din Singapore Hin Leong Trading (Pte) Ltd, care a șocat creditorii după ce diverse cazuri de fraudă financiară au fost declanșate de criza coronavirusului.

Potrivit unei declarații comune emisă marți, DBS Group DBSM.ȘI și Standard Chartered STAN.L au un grup de alte 12 bănci din Singapore pentru a crea și conduce o bază de date centrală, pentru a accesa tranzacțiile comerciale finanțate între bănci.

Un registru digital al comerțului întărește capacitatea băncilor de finanțare a comerțului de a evita duplicarea finanțării și facilitează un flux susținut de credite în finanțarea comerțului”, a declarat Ho Hern Shin, asistent director general la Autoritatea Monetară din Singapore.

Mișcarea vine după ce investigațiile asupra firmelor comerciale de mărfuri au relevat că au fost obținute mai multe straturi de finanțare de la diferiți creditori pentru același inventar.

Eugene Tarzimanov, un ofițer principal de credit la Moody’s Investors Service, a declarat că ultima mișcare a fost „credit pozitivă” pentru bănci, deoarece va reduce riscul de fraudă văzut în ultimii ani.

Mai mult decât atât, registrul va facilita accesul creditelor bancare din Singapore pentru comercianții de mărfuri mai mici, deoarece creditorii lor vor fi mai încrezători că garanția este cu adevărat acolo”, a spus el pentru Reuters.

După finalizarea proiectului pilot, acesta vă fi implementat ca „o utilitate a industriei pentru îmbunătățirea practicilor de finanțare a comerțului în Singapore, înainte de a-l extinde la nivel global pentru a acoperi coridoarele comerciale majore într-o etapă ulterioară”, potrivit declarației.

Dovada conceptului registrului este susținută de Enterprise Singapore (ESG), o agenție guvernamentală care promovează comerțul și este susținută de principalul organism reprezentativ al băncilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii