Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Băncile din Grecia sunt închise și tranzacțiile în numerar vor fi restricționate

Băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate, la recomandarea Băncii Greciei, a anunţat duminică seara premierul Alexis Tsipras, citat de Associated Press în pagina electronică, potrivit MEDIAFAX.  
grecia.jpg

Decizia de duminică intervine după ce cozi lungi s-au format în ultimele două zile la bancomatele din țară, în urma deciziei premierului Tsipras de a convoca un referendum pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.

Anunţul de vineri seara al premierului grec a luat prin surprindere miniştrii de Finanţe din zona euro, care au respins sâmbătă solicitarea autorităţilor de la Atena de a prelungi cu o lună programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro.

Banca Centrală Europeană a decis duminică să menţină dar să îngheţe finanţarea băncilor din Grecia prin intermediul programului ELA la nivelul stabilit vineri.

„Acum este mai mult decât clar că această decizie nu are alt scop decât să şantajeze voinţa poporului grec şi să împiedice procesul democratic al referendumului”, a afirmat Tsipras într-un discurs televizat.

Tsipras nu a oferit detalii despre cât timp vor rămâne închise băncile sau ce restricţii vor fi impuse asupra tranzacţiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii