Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Banca Wells Fargo își va închide majoritatea muzeelor

Banca Wells Fargo a anunțat că își va închide 11 dintre cele 12 muzee care cuprind istoria sa corporatistă. În interiorul muzeelor, banca a expus câteva dintre caracteristicile folosite ca inspirație pentru logo-ul său.
 aboneaza-te
shutterstock_783782155

Banca Wells Fargo a anunțat că își va închide 11 dintre cele 12 muzee care cuprind istoria sa corporatistă. În interiorul muzeelor, banca a expus câteva dintre caracteristicile folosite ca inspirație pentru logo-ul său. Una dintre ele se află în muzeul din San Francisco, relatează The Wall Street Journal.

Banca, înființată de Henry Wells și William Fargo la San Francisco în 1852, a deservit orașe noi și tabere miniere în plină expansiune în timpul goanei după aur din vestul american. Banca folosea diligențe pentru a transporta aur și alte obiecte de valoare în întreaga țară.

Wells Fargo va păstra deschis doar muzeul din San Francisco, punând astfel lacătul pe locații precum Ore, Portland, Iowa, Des Moines și toate celelalte muzee. Acestea conțin artefacte din Alaska în Anchorage, opere de artă cu tematică occidentală în Pheonix și un ceas de aur în sediul din San Diego.

Kathleen Senior, responsabilă cu supravegherea sponsorizării mărcii și patrimoniului, a declarat „Multe dintre artefacte au semnificație pentru comunitățile locale, diverse și pentru alte comunități și vom avea mare grijă să protejăm aceste articole”. Wells Fargo va dona unele articole către organizații caritabile, muzee și școli.

Multe bănci dețin cantități vaste de artefacte și arte istorice. Bank of America Corp., de exemplu, are o mare colecție de picturi, multe dintre acestea fiind împrumutate muzeelor. Dar puțini alții și-au afișat istoria la fel de mult ca Wells Fargo.

Wells Fargo, acum a patra cea mai mare bancă a națiunii,  încearcă un rebranding în timp ce trece de un scandal iscat pe temeiul unor conturi false, care a ajuns în vizorul publicului în 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii