Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Banca Transilvania dispune de 100 de milioane de euro pentru împrumuturi acordate firmelor printr-un acord semnat cu Fondul European de Investiții

Începând cu 20 septembrie, Banca Transilvania (BT) acordă finanţări cu garanţii europene, printr-un acord semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI), Iniţiativa pentru IMM (POIIMM).
 aboneaza-te
euro-bani-money

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Prin acordul de garantare, BT poate oferi împrumuturi în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro. Aceste împrumuturi pot fi destinate creşterii afacerii sau susţinerii capitalului de lucru.

Programul Iniţiativa pentru IMM este finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către FEI şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Pentru astfel de finanţări, IMM-urile pot aplica online, pe site-ul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale BT.

Creditele sunt acordate atât în lei, cât şi în euro. Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului.

Perioada minimă de creditare este de doi ani, iar perioada maximă este de 12 ani.

Surpriză în sistemul bancar: dominația BCR se poate clătina. Banca Transilvania anunță că poate prelua Bancpost, până la finalul lunii octombrie

Conform definiţiei europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exerciţiu financiar încheiat o cifra de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro şi maxim 250 de angajaţi.

BT a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu BEI şi cu FEI, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii