FacebookTwitterLinkedIn

Banca va avea într-o primă etapă 40 de POS-uri pentru donații în tot atâtea sedii BT din țară, la care se adaugă cele ale partenerilor Asociației Little People, prezente la diferiți comercianți. POS-urile pentru donații sunt furnizate de Ropeco.

„Prin posibilitatea de a dona contactless cu ajutorul POS-urilor dedicate oferim o alternativă modernă unui obicei tradițional, cel de a face donații. Am numit aceste POS-uri speciale «cutii cu zâmbete», pentru că acest lucru ne dorim: să ajutăm împreună copiii şi tinerii să aibă o viață mai bună”, declară Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

De fiecare dată, poate fi donată suma de 5 lei cu cardul contactless emis de orice bancă sau cu unul dintre accesoriile de plată din colecția BT Pay: aplicația cu acelaşi nume, stickerul, brățara sau ceasul contactless.

„Banca Transilvania ne-a fost alături încă din primele luni de activitate a asociației. Ne bucurăm că ideea POS-urilor pentru donații s-a transformat în scurt timp în realitate”, afirmă Shajjad Rizvi, fondatorul și președintele Asociației Little People România.

Asociația Little People ajută copiii şi adolescenții bolnavi de cancer din 10 secții oncopediatrice din România şi Republica Moldova, având, anual, beneficiari peste 2.000 de copii şi tineri. Aportul său se face prin programele de suport psiho-social, activități de voluntariat, precum şi pentru renovarea şi dotarea unor spitale. Născută din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi, în Cluj-Napoca, Asociația Little People oferă servicii și acces la tehnologii cu impact semnificativ în viețile copiilor afectați de cancer din România.

Prin intermediul Clujul Are Suflet, fundație finanțată de BT, au fost susținuți, în decurs de 11 ani, peste 2.000 de tineri să îşi cunoască potențialul, să termine studiile, să se (re)califice şi să îşi găsească un loc de muncă. Anul trecut, peste 20 de adolescenți ajutați de Clujul Are Suflet au promovat bacalaureatul, iar jumătate dintre aceştia au obținut note de peste 8 la examene.

Activită din anul 2007, Fundația Clujul Are Suflet este dedicată tinerilor cu vârste între 14 şi 20 de ani care provin din familii cu situație socială modestă. Ei sunt spijiniți prin activități organizate la Centrul de zi Clujul Are Suflet, cum sunt: asistență socială şi psihologică, psihoterapie, consiliere profesională şi medierea muncii, orientare şcolară şi profesională, consiliere medicală, meditații la anumite materii şcolare, activități de socializare etc.

În cursul anului trecut, contribuția Băncii Transilvania pentru activități de implicare şi responsabilitate socială a fost de 23,11 milioane de lei.