Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Banca Transilvania le propune clienților Bancpost care au credite în franci elvețieni o reconversie în lei sau în euro cu o reducere de 18%

Banca Transilvania, a doua bancă din România în funcție de active și acționar majoritar al Bancpost, lansează, între 2 iulie și 31 august, oferta pentru clienții Bancpost care au împrumuturi în franci elvețieni (CHF) cu garanții imobiliare și care doresc conversia acestora în lei sau euro.
Banca-Transilvania-Bancpost_Cut

Cei circa 2.250 de clienți Bancpost eligibili pentru a beneficia de oferta de conversie vor fi contactați telefonic și invitați la o întâlnire, la una dintre unitățile Bancpost incluse în campanie.

„Banca Transilvania a intenționat să includă în achiziționarea Bancpost și subiectul despre clienții cu credite în franci elvețieni care au fost cesionați, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adresează și celor care au avut în trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entități înainte ca Banca Transilvania să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni deținut de Eurobank la Bancpost”, au sublinat reprezentanții BT.

Reducerea este de 18% și este aplicată soldului curent, din care vor fi scăzute eventuale obligații de plata restante și sumele calculate datorate de client și neajunse la scadență.

Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din dată semnării documentației la notar.

Costurile notariale legate de operațiunea de conversie sunt suportate de Bancpost.

În cazul în care situația juridică a imobilului este modificată față de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare și/sau operațiuni de succesiune și/sau partaj, costurile vor fi suportate de clienți.

Detaliile ofertei vor fi prezentate clienților de echipe din care fac parte atât angajați Bancpost, cât și BT, în unitățile Bancpost incluse în campanie. La întâlnirea de la Bancpost cu echipa mixtă BT – Bancpost vor fi prezentate sumele estimative ale ofertei, și anume: totalul reducerii; noul sold al creditului că urmare a aplicării reducerii; nouă suma lunară de plata; etapele care trebuie urmate pentru că un client al Bancpost să devină client al Băncii Transilvania”, au anunțat reprezentanții BT.

Clienții au la dispoziție minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei. Programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se realizează după acceptarea ofertei.

Odată cu operațiunea de conversie, prin același contract autentificat în față notarului se va realiza și schimbarea creditorului, din Bancpost în Banca Transilvania.

Detaliile ofertei vor fi prezentate clienților de echipe din care fac parte atât angajați Bancpost, cât și BT, în unitățile Bancpost incluse în campanie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii