FacebookTwitterLinkedIn

„Reducerea este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienți Bancpost cu credite eligibile în franci elvețieni care doresc conversia împrumuturilor din CHF în lei sau euro. Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold.

Oferta se adresează clienților care au credite în sold la Bancpost şi ale căror contracte făceau parte din portofoliul băncii respective la momentul achiziției de către Banca Transilvania a pachetului majoritar de acțiuni la Bancpost.

Varianta de conversie propusă ține cont de evoluția cursului francului elvețian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului față de acesta cu aproximativ 8%, între mai 2015 și aprilie 2018.

Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din dată semnării documentației la notar.

Oferta este valabilă începând cu luna iulie a.c., urmând ca BT şi Bancpost să revină, până atunci, cu detalii. În prezent, sunt în pregătire aplicațiile IT necesare.

În cursul lunii iulie a.c., clienții Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactați pentru invitarea în unitățile Bancpost, la o întâlnire cu echipa mixtă Banca Transilvania – Bancpost, în cadrul căreia vor fi  prezentate detaliile ofertei.

Banca Transilvania a finalizat preluarea Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Valoarea tranzacției: 226 de milioane de euro și un credit subordonat de 80 de milioane de euro

La începutul lunii aprilie, BT a anunțat că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN, tranzacție semnată la 24 noiembrie. Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT, a cărei valoare este de 306 milioane de euro, a început integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania.