FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, Banca Transilvania a acordat 223.000 de împrumuturi companiilor și persoanelor fizice. Companiile au fost finanţate cu peste 10,5 miliarde lei, în timp ce peste 9.600 de români şi-au luat locuinţă cu ajutorul Băncii Transilvania.

Numărul clienţilor activi ai băncii a crescut cu 15%, ajungând la aproximativ 3,3 milioane, iar numărul celor care primesc veniturile la BT a crescut cu 64%, la 1,8 milioane, inclusiv datorită fuziunii băncii cu Bancpost.

Banca Transilvania a ajuns la un capital propriu de 8,5 miliarde lei, echivalentul unei creșteri de 15% față de 2018. BT are 64,66% capital românesc, peste 31.000 de investitori direcţi şi 7 milioane de investitori indirecţi.

“Pentru BT, 2019 a fost un an bun, am crescut sustenabil, iar rezultatele demonstrează situaţia noastră financiară solidă. Ca lider de piaţă avem responsabilităţi pe măsură faţă de România şi ştim că rolul nostru este esenţial pentru finanţarea economiei şi ambiţiilor românilor. Încercăm să facem mai mult decât banking, să inspirăm şi să motivăm oamenii, atenţi la preocupările acestora, fie că este vorba de colegi, clienţi sau parteneri ai băncii. În 2020 continuăm investiţiile în tehnologie şi inovaţie pentru perfecţionarea serviciilor noastre pentru clienţi. Continuăm să creştem rolul nostru în economie, urmărim provocările pieţei, dar şi eventualele oportunităţi”, declară Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul anului trecut la 91,7 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 40,3 miliarde lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 77 miliarde lei, din care 51,6 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 25,3 miliarde lei, depozitele persoanelor juridice.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 1,84 miliarde de lei, din care cel al băncii, de 1,62 miliarde de lei. Profitul operațional al Băncii Transilvania a crescut la 2.131,87 milioane lei datorită eficientizării şi consolidării businessului.

Totodată, Consiliul de Administraţie BT a decis în ședința din 26 februarie să propună acţionarilor distribuirea ca dividend în numerar a circa 60% din profitul anului 2019 disponibil a fi repartizat. Taxa anuală pe active a fost de 103,6 milioane lei. Eficienţa operaţională, măsurată prin raportul cost/venit, se păstrează la nivel confortabil la Banca Transilvania şi este de 47,1%.