Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Banca Transilvania, cel mai mare jucător de pe piața de titluri de stat în 2015

Banca Transilvania, a treia cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală, a urcat anul trecut în clasamentul de­ale­rilor primari, avansând de pe locul 8 pe pri­mul loc, conform ZF.
 aboneaza-te
Banca Transilvania sediu

Prima poziţie a fost ocupată timp de doi ani consecutivi de ING Bank.

Banca Transilvania a avut la finalul pri­mului semestru din 2015 un portofo­liu de titluri de stat în valoare de 9,8 miliarde de lei (aproximativ 2,2 miliarde de euro). La finalul lunii septembrie, însă, şi-a redus valoarea portofoliului la 8,6 miliarde de lei. În total, în pri­me­le nouă luni din 2015, banca a vân­dut titluri de stat de aproximativ 2 miliarde de lei (aproape 500 milioane de euro). Banca Tran­silvania a pre­luat anul trecut Volks­bank, tranzacția concretizându-se la 711 milioane de euro.

VEZI ȘI: 16 PENTRU 2016: CU OCHII PE BANCA TRANSILVANIA

Profiturile băncilor au fost alimentate în ultimii ani în principal de câşti­gul obținut din tranzacţionarea titlurilor de stat şi mai puţin de veniturile din activitatea de bază ale acestora, creditarea.  În prima jumă­ta­te a anului trecut, BT a înregistrat un câştig net din vânzarea titlu­rilor din portofoliu dublu faţă de rezul­tatul din primul semestru din 2014.

VEZI ȘI: BANCA TRANSILVANIA ACHIZIȚIONEAZĂ CREDITELE DE RETAIL DE LA BANK OF CYPRUS

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii