Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Banca Transilvania ar putea prelua de la Bank of Cyprus credite de retail de sub 3 mil. euro

Bank of Cyprus, care a decis recent să vândă recent portofoliul de retail către Banca Transilvania mai avea la finalul lunii septembrie a anului trecut credite imobiliare, de consum şi carduri de credit în valoare de 2,9 mil. euro, informează ZF.
bank of cyprus

Portofoliul de acțiuni pe care îl va prelua Banca Transilvania are, astfel, o valoare neglija­bilă în business-ul acesteia şi reprezintă doar 0,2% din creditele de retail acordate de bancă în 2014. Astfel că, tranzacția cu Bank of Cyprus pare să fie mai mult una de imagine, decât una care are un impact major asupra business-ului.

BANCA TRANSILVANIA ACHIZIȚIONEAZĂ CREDITE DE RETAIL DE LA BANK OF CYPRUS

Mai mult decât atât, portofoliul pre­luat Banca Transilvania ar pu­tea fi chiar mai neglijabil în con­diţiile în care Bank of Cyprus nu mai vinde credite pe plan local din 2013, însă unii clienţi ram­bursează finanţările.

Aproximativ 1,4 milioane de eu­ro din por­to­foliul ce va fi pre­luat de Banca Transilvania reprezintă împru­mu­turi imobiliare, în timp ce 1,5 milioane de eu­ro sunt cre­dite de consum şi car­duri de credit. După această înțelegere, ciprioţii au mai rămas cu creditele ipo­te­care de 414 mil. de euro.

16 PENTRU 2016: CU OCHII PE BANCA TRANSILVANIA

Tranzacția care va avea loc între cele două entități bancare urmează a fi parafată la finalul lunii februarie, moment la care vor fi enunțate mai multe detalii privind tranzacția.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii