Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Banca Transilvania achiziționează creditele de retail de la Bank of Cyprus

Bank of Cyprus, care se află în proces de lichidare a operațiunilor locale, își pregătește ieșirea de pe piața din România, iar un pachet de credite retail a fost preluat, deja, de Banca Transilvania, informează ZF.
bank of cyprus

Conform informațiilor furnizate de banca-mamă de la Nicosia, după primele nouă luni ale anului trecut expunerea netă a grupului cipriot pe România era de 354 milioane de euro.

Bank of Cyprus luase decizia de a-și reduce treptat operațiunile pe care le desfășura în România pe o perioadă de trei ani, între 2015 și 2017, și să pună spre vânzare pe bucăți portofoliul de credite.

VEZI ȘI: 16 PENTRU 2016: CU OCHII PE BANCA TRANSILVANIA

Tranzacția care va avea loc între cele două entități bancare urmează a fi parafată la finalul lunii februarie, moment la care vor fi enunțate mai multe detalii privind tranzacția.

Banca cipriotă a decis să se retragă de pe piața locală după ce sucursala din Capitală a trecut printr-o criză majoră în primăvara anului 2013 și a fost nevoită să-și vândă o parte a portofoliului către Marfin. Banca a fost închisă atunci pe o perioadă de o lună, ca urmare a unei confruntări cu un val uriaș de retrageri din depozite din cauza problemelor băncii-mamă din Cipru. Astfel, după criza din primăvara anului 2013, ciprioții au închis toată rețeaua de unități din România, iar o parte din angajați au fost transferați odată cu creditele și depozitele la Marfin. Bank of Cyprus operează în momentul de față doar prin intermediul sucursalei aflate pe Calea Dorobanților din București.

VEZI ȘI: BNR A AUTORIZAT FUZIUNEA PRIN ABSORBȚIE A VOLKSBANK DE CĂTRE BANCA TRANSILVANIA

Bank of Cyprus a avut, inițial, tentativa de a vinde tot portofoliul de credite locale la pachet. Într-un final, aceștia au hotărât să schimbe strategia, deoarece prețul oferit de potențialii cumpărători era considerat a fi prea mic.

Bank of Cyprus a fost acționar la Banca Transilvania mai bine de patru ani, în perioada 2009-2014.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii