Cautare
, Staff

Burse |
|

Banca Transilvania a ajuns să dețină peste 44% din Victoriabank, după ce a cumpărat încă 5,4% pentru 25 de milioane de lei

Banca Transilvania, a doua bancă din România, în funcție de active, și-a majorat deținerea la Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova. Astfel, BT a ajuns să dețină un pachet de aproape 45%, dintr-o bancă a cărei valoare este de aproape 100 de milioane de euro.
banca transilvania

„Ca urmare a ofertei publice de preluare obligatorie comunicate pieței prin raportul curent TLV din 14 februarie 2018, Banca Transilvania informează investitorii cu privire la faptul că în dată de 3 mai 2018 s-a finalizat, în temeiul legislației pieței de capital din Republica Moldova, oferta de preluare obligatorie a valorilor mobiliare emise de Victoriabank SA”, se scrie într-un anunț publicat de BT, pe Bursa de Valori București.

În perioada de derulare a ofertei (14 februarie 2018 – 24 aprilie 2018) au fost recepționate 80 de formulare de vânzare, însumând 1.356.058 de valori mobiliare, ceea ce constituie 5,42% din total acțiuni emise.

Suma totală plătită pentru valorile mobiliare achiziționate în cadrul ofertei constituie 24,92 de milioane de lei (106 milioane de lei moldovenești).

Astfel, Victoriabank este evaluată la 459,77 milioane de lei (98,7 milioane de euro, la cursul mediu leu/euro din primul trimestru al acestui an).

Ca urmare a finalizării ofertei, Banca Transilvania ajunge la o deținere indirectă de 44,62% din capitalul social al băncii Victoriabank, BT și BERD deținând împreună, prin participațiile aferente, 72,19% din capitalul social al instituiei de credit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii