Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Banca Mondială a revizuit prognoza de creştere a economiei României de la 2,9% la 3%, pentru 2015

Banca Mondială (BM) a revizuit prognoza de creştere a economiei României în 2015, cu 0,1 puncte procentuale, la 3%, comparativ cu estimarea din luna ianuarie, potrivit raportului bianual World Economic Prospects, informează MEDIAFAX.
Banca-Mondiala

Instituţia financiară a menţinut estimarea referitoare la creşterea economică din 2016 la nivelul de 3,2%, în timp ce pentru 2017 prognoza a fost revizuită în scădere cu 0,4 puncte procentuale, la 3,5%.

Produsul Intern Brut al României a crescut în termeni reali în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 4,3% ca serie brută, respectiv cu 4,2% ajustat sezonier.

BM notează faptul că sistemele bancare din România, Alibania, Bulgaria şi FYR Macedonia sunt vulnerabile la contagiune, prin intermediul subsidiarelor băncilor din Grecia.

Totodată, nivelul ridicat al creditelor neperformante, în pofida îmbunătăţilor care au avut loc recent în Ungaria şi România, continuă să constrângă profitabilitatea băncilor precum şi capacitatea acestora de a acorda credite activităţilor productive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii