Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Banca Mondială: Femeile și bebelușii, în pericol din cauza Covid-19

Un expert de la Banca Mondială avertizează că, în țările sărace, cele mai afectate categorii din cauza Covid-19 sunt, indirect, femeile și copii.
coronavirus

Un expert de la Banca Mondială avertizează că, în țările sărace, cele mai afectate categorii din cauza Covid-19 sunt, indirect, femeile și copii. Pandemia de coronavirus a afectat grav sistemele de sănătate din aceste state, de la îngrijirea nou-născuților și maternitate la imunizare și contracepție, informează Reuters.

Monique Vledder, șefa secretariatului de la Departamentului de Facilități de Finanțare Globală (GFF) a Băncii Mondiale, a declarat că este îngrijorată din cauza numărului mare de copii nevaccinați, femei care nasc fără a primi îngrijiri medicale și întreruperea livrării de antibiotice.

Vledder a dezvăluit aceste informații după rezultatale unui sondaj GFF care evaluează impactul Covid-19 asupra sănătății femeilor și copiilor. GFF a dezvoltat sondaje lunare începând cu luna martie, strângând date de la personalul medical din 36 de țări pentru a monitoriza impactul pandemiei de coronavirus.

Aceasta a mai explicat: “Multe dintre statele în care lucrăm au sisteme de sănătate fragile și, prin urmare, întâpinau deja dinaintea pandemiei situații dificiale în cee ace privește prestarea serviciilor. Covid-19 înrăutățește lucrurile”.

Prin analiza desfășurată, GFF a indicat faptul că 87% din țările sărace au raportat că teama răspândirii noului virus și măsurile de izolare au dus la apariția problemelor în domeniul sănătății.

Mai mult de trei sferturi din aceste țări au declarat că aprovizionarea de medicamente cheie pentru mame și bebeluși a fost perturbată de infecția cu coronavirus. Astfel, a fost îngreunată tratarea infecțiilor cu oxitocină, un medicament eficient în prevenirea sângerării excesive după naștere. Între 10 aprilie și 19 iunie, numărul țărilor care s-au confruntat cu aceste probleme s-a dublat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii