FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit celui mai recent raport cu privire la perspectivele economice globale, Banca Mondială estimează că România va înregistra în 2021 un avans al Produsului Intern Brut (PIB) de 6%, mai mult cu 2,5% față de estimările din luna ianuarie, urmând ca anul viitor să înregistreze o creştere de 4,5%, cu 0,4 puncte procentuale peste estimările anterioare.

De asemenea, prognoza la nivel global a Băncii Mondiale arată o creştere pentru acest an cu 1,5 puncte procentuale, până la 5,6%, ceea ce înseamnă că economia mondială va înregistra cea mai puternică creştere din ultimii 80 de ani.

„Chiar dacă există semne încurajatoare de revenire globală, pandemia continuă să provoace pandemie şi inegalităţi populaţiilor din ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume”, susţine preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Fondul Monetar Internaţional estimează, pentru 2021, o redresare economică puternică în România, cu un avans al Produsului intern brut real de 7 procente, în timp ce prognoza Comisiei Europene arată o creştere a economiei României cu 5,1% în 2021 şi cu 4,9% în 2022.