Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bănci |
|

Banca Mondială aprobă alți 12 miliarde de dolari pentru finanțarea vaccinurilor anti-Covid

Banca Mondială a aprobat finanțare de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să cumpere și să distribuie vaccinuri, teste și tratamente împotriva coronavirusului pentru circa 1 miliard de persoane.  
 aboneaza-te
World Bank

„Plicul” de 12 miliarde de dolari face parte dintr-un pachet mai larg al Grupului Băncii Mondiale, de până la 160 de miliarde de dolari, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să lupte împotriva pandemiei COVID-19. Programele de sprijin ale băncii ajung deja la 111 țări.

“Extindem abordarea noastră rapidă pentru a adresa situația de urgență COVID, astfel încât țările în curs de dezvoltare să aibă acces echitabil și egal la vaccinuri”, a declarat președintele băncii, David Malpass, potrivit EconomicTimes.

International Finance Corporation investește la rândul său în producătorii de vaccinuri printr-o platformă globală de sănătate de 4 miliarde de dolari.

Finanțarea este menită, de asemenea, să ajute țările să acceseze testele și tratamentele și să sprijine gestionarea lanțurilor de aprovizionare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii