Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Banca Mondială: 500 milioane de dolari în lupta împotriva invaziei de lăcuste

Banca Mondială a aprobat acordarea de subvenții în valoare de 500 milioane de dolari pentru a opri invazia de lăcuste în țările din Africa și cele din Orientul Mijlociu, care se confruntă cu acest flagel.
invazia de lacuste

Banca Mondială a aprobat acordarea de subvenții în valoare de 500 milioane de dolari pentru a opri invazia de lăcuste în țările din Africa și cele din Orientul Mijlociu, care se confruntă cu acest flagel. Invaziile de lăcuste fac ravagii în agricultură, distrugând plantații și pășuni.

Țările care au fost grav afectate de roiurile de lăcuste sunt Uganda, Kenia, Etiopia și Dijbouti. Holger Kray, un reprezentant al Băncii Mondiale, a declarat pentru Reuters că aceste state vor primi imediat subvenții în valoare de 160 milioane de dolari. De asemenea, Somalia, Yemen și alte state care se confruntă cu aceleași dificultăți pot aplica pentru a primi finanțare.

“Cornul Africii se află în epicentrul celei mai cumplite invazii de lăcuste din ultima generație ba chiar mai mult”, declară Holger Kray, indicând faptul că și pandemia de coronavirus înrăutățește această criză. Invaziile de lăcuste au afectat 23 de țări din Africa de Est, Orientul Mijlociu și Asia de Sud, aceasta fiind cea mai mare invazie din ultimii 70 de ani.

Invazia va avea un efect negativ asupra rezervelor de hrană în Africa de Est unde 23 milioane de oameni se confruntă deja cu lipsuri în acest sector. Banca Mondială a estimat că statele din regiunea Cornul Africii pot suferi daune ale culturilor și în producția de animale de până la 8,5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului. Chiar dacă vor fi impuse noi măsuri de eradicare a invaziei, pagubele înregistrate ar putea ajunge la 2,5 miliarde de dolari.

Lăcustele din desert pot străbate 150 km pe zi, adesea în roiuri mari întinse pe 250 km, hrănindu-se cu tot ce e verde. Kray a declarant că, în Kenia, invazia de lăcuste consumă într-o zi hrana pe care toți cetățenii țării o consumă în două zile.

Scopul fondurilor acordate de Banca Mondială este să ajute fermierii să depășească această criză prin achiziționarea de îngrășăminte și semințe pentru noi culturi, dar și pentru hrana necesară pentru întreținerea cetățenilor și a animalelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii