Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Fuziuni și achiziții |
|

Banca italiană de stat CDP confirmă existența negocierilor pentru preluarea Borsa Italiana

Banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) și operatorul bursier pan-european Euronext au confirmat că se află în negocieri pentru achiziţionarea Borsa Italiana.
 aboneaza-te
shutterstock_1155841501

Cele două instituții au declarat în comunicate oferite publicității separat că s-au deschis deja discuțiile referitoare la achiziționarea Borsa Italiana, transmit Reuters şi site-ul lse.co.uk.

În timp ce reprezentanțoo Euronext au precizat că va face un nou anunţ la momentul potrivit, CDP a informat că a decis să depună o ofertă non-angajantă împreună cu Euronext pentru Borsa Italiana.

Bursa de la Londra (London Stock Exchange Group Plc – LSE), care a cumpărat în 2007 Borsa Italiana cu 1,6 miliarde de euro, a anunţat că ar putea vinde, parţial sau integral, operatorul Bursei de la Milano, ca să obţină aprobarea UE pentru planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacţie

Euronext şi CDP se vor confrunta cu concurenţa venită de la Bursele din Elveţia (Six) şi Germania (Deutsche Boerse), care lansează propriile oferte pentru operatorul Bursei de la Milano, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, menționează Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii