Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Banca Europeană pentru Investiţii a împrumutat România cu 450 milioane de euro pentru dezvoltarea Programului de Dezvoltare Rurală

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) acordă României un împrumut de 450 milioane euro pentru a finanţa contribuţia naţională la punerea în aplicare a Programului de Dezvoltare Rurală (PNDR), alături de ajutoarele nerambursabile de la fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, informează AGERPRES.
 aboneaza-te
Banca Europeana pentru Investitii

Împrumutul a fost aprobat cu ocazia reuniunii Consiliului de Administraţie al BEI, care are loc la Bucureşti.

„Banca Europeană de Investiţii a avut şi are un rol foarte important privind dezvoltarea economică în România. Sunt foarte multe proiecte, sume importante acordate României, iar împrumutul de azi, de aproximativ 450 milioane euro, este o finanţare importantă pentru sectorul rural din România. Este a şasea finanţare de acest tip. Este important felul în care România trebuie să schimbe abordarea privind implementarea şi derularea acestor contracte”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, cu ocazia semnării acordului de împrumut.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va fi promotorul proiectului, iar beneficiarii finali ai împrumutului vor fi entităţi publice şi private. Aceasta este a doua operaţiune a BEI care sprijină dezvoltarea rurală în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii