FacebookTwitterLinkedIn

Aceste fonduri au fost alocate în domenii precum educaţia universitară, distribuţia apei, eficiența energetică, dar şi pentru investiţiile private – destinate pentru sprijinirea companiilor în ceea ce priveşte provocările economice provocate de pandemie, potrivit Agerpres.

Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele BEI în România, a spus că mii de companii, studenţi şi gospodării din România vor putea beneficia în anii următori de pachetul de finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii.

„Pentru a reduce impactul Covid-19 şi pentru a construi un viitor mai bun este crucial să ne asigurăm că societăţile comerciale continuă să investească, iar proiectele prioritare continuă să fie dezvoltate. Colaborarea excelentă dintre publicul român şi partenerii privaţi români, pe de o parte, şi colegii noştri din Grupul Băncii Europene de Investiţii, inclusiv experţii noştri tehnici şi financiari de la Bucureşti, a oferit un sprijin transformaţional pentru mediul economic, social şi de investiţii din România. De noul pachet de finanţare din partea BEI şi FEI încheiat în 2020, în valoare de 809 milioane de euro, vor beneficia în anii următori mii de companii, studenţi şi gospodării de pe tot întinsul ţării”, a precizat vicepreşedintele BEI.