Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Banca Centrală Europeană menține dobânda de politică monetară la cel mai scăzut nivel din istorie, precum și măsurile de stimulare

Banca Centrală Europeană (BCE) a luat această decizie din cauza temerilor că orice retragere a sprijinului în acest moment ar accelera creşterea costurilor de împrumut şi ar afecta redresarea economiei.
bani europa shutterstock_1379236544

Consiliul guvernatorilor BCE a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv, minus 0,50%, transmite Reuters.

Pe lângă dobânda de politică monetară și măsurile de stimulare, Consiliul guvernatorilor BCE a decis că va continua programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme – PEPP) cu o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro, până în martie 2022 sau până se va încheia pandemia.

În plus, Consiliul guvernatorilor BCE îşi rezervă dreptul de a achiziţiona mai mult sau mai puţin faţă de cota stabilită, deoarece este necesar „să menţină condiţii de finanţare favorabile”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii